ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-notarul organizației „Plahotniuc” a fost extrădat din Belgia

10:20 | 15.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Procurorii i-au înaintat învinuirea și l-au audiat pe fostul notar al organizației „Plahotniuc”, care a fost extrădat din Belgia în seara zilei de ieri, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, notarul este învinuit de comiterea acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare în realizarea schemei denumită generic „frauda bancară”. Este vorba de infracțiuni de fals în acte publice prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară” și depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație. De asemenea, suspecta ar fi creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale.

Pe 20 aprilie 2021, în urma unui demers al procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis plasarea în arest a persoanei în cauză. Astfel, după extrădarea acesteia, procurorii i-au prezentat notarului învinuirea și mandatul emis de magistrați. Ulterior, aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!