ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a validat un mandat de parlamentar

11:57 | 15.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a validat astăzi mandatul de deputat pe numele lui Roman Roșca, candidat supleant pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), transmite MOLDPRES.

Mandatul de deputat a devenit vacant după ce parlamentarul Dorel Iurcu a depus cererea de demisie, întrucât i-a fost validat mandatul de primar al comunei Horodiște, raionul Rezina.

Astfel, mandatul vacant a fost atribuit următorului candidat din lista electorală a formațiunii - Roman Roșca, care a ocupat funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

Decizia Curții Constituționale intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!