ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia de Vară pentru Bibliotecari a ajuns la cea de-a VII-a ediție

16:02 | 16.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova în parteneriat cu Biblioteca Națională și Biblioteca Științifică a Academiei de Studii Economice din Moldova au desfășurat în perioada 14-15 iulie ediția a VII-a a Academiei de Vară pentru Bibliotecari (AVB), platformă de comunicare și dezvoltare profesională a bibliotecarilor care contribuie la stabilirea parteneriatelor profesionale la nivel instituțional şi individual, schimb de bune practici și idei inovative, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, președintele Asociației Bibliotecarilor din Moldova, a menționat că prin organizarea Academiei de Vară pentru Bibliotecari este asigurată continuitatea edițiilor anuale ale Academiilor de Vară ale Tinerilor Bibliotecari, inițiate în anul 2016 sub egida ABRM. ”Ediția 2022 cu genericul „Dezvoltarea durabilă a bibliotecii publice: viziune și orientări” este orientată spre dezvoltarea competențelor profesionale ale participanților, crearea viziunii despre bibliotecă sustenabilă, incluziunea digitală, dezvoltarea gândirii critice și sistemice în sprijinul durabilității”, a specificat Elena Pintilei.

Potrivit sursei citate, Academia de Vară pentru Bibliotecari a fost organizată online cu 20 de reprezentanți ai bibliotecilor din cadrul Sistemului Național de Biblioteci, care corespund următoarelor criterii: dețin statutul de membru ABRM; bibliotecari cu vârsta până la 35 de ani (fiind acceptate unele excepții la acest criteriu) bibliotecari începători, cu o vechime de muncă până la 3 ani. 

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) activează pretutindeni în comunități prin membrii săi. Asociația funcționează pe baza principiilor democrației, libertății de asociere, abordare din perspectiva drepturilor omului, publicitate, integritate, inițiativă și sprijin activ al membrilor săi, responsabilitatea organelor de conducere față de membrii Asociației. Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova contribuie la crearea unei societăți alfabetizate, informative, participative și incluzive.

img22005305

img22005305

img22005305

img22005305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!