ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Concurenţei a sancţionat întreprinderea Avia Invest

14:29 | 18.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Societatea „Avia Invest” SRL a fost amendată de Consiliul Concurenței cu cca 17,48 milioane de lei (circa 900 de mii de euro) pentru preluarea indirectă a controlului asupra întreprinderii „Aeroport Handling” SRL, fără notificarea Consiliului, transmite MOLDPRES.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a analizat relațiile dintre întreprinderile „Avia Invest” SRL (întreprindere care din 2013 administrează complexul patrimonial al Aeroportului Internațional Chișinău) și „Aeroport Handling” SRL (prestează servicii de handling la sol la Aeroportul Internațional Chișinău).

„A fost constatat faptul că între întreprinderile vizate a avut loc o operațiune de concentrare economică ce nu a fost notificată Consiliului Concurenței, și care a constat în preluarea controlului indirect de către „Avia Invest” SRL asupra întreprinderii „Aeroport Handling” SRL. Aceasta a avut loc în mai multe etape și a început în mai 2014”, indică Consiliul Concurenţei.

Prin urmare, întreprinderea ,,Avia Invest” SRL a fost sancționată pentru nenotificarea operațiunii de concentrare economică, ce ca urmare, a afectat negativ mediul concurențial, a rezumat sursa citată. 

Foto simbol

img22005336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!