ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va propune Curții Constituționale validarea a două mandate de deputat

10:01 | 19.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală va propune Curții Constituționale validarea a două mandate de deputat care aparțin Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi, CEC a luat act de vacanța a două mandate de deputat în Parlament, atribuite blocului sus-numit. Decizia a fost luată după ce deputatul Alla Dolință a depus o cerere de demisie la 11 iulie curent, iar celălalt mandat de parlamentar a devenit vacant în urma decesului Elenei Bodnarenco.

Astfel, mandatele vacante au fost atribuite următorilor candidați din lista electorală a BCS – juristului și economistului Adrian Albu și politologului Gaik Vartanean.

Mandatele de parlamentar urmează a fi validate de Curtea Constituțională.

 

img22005351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!