ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție comemorativă dedicată politicianului Alexandru Moșanu a fost inaugurată la Parlament

16:00 | 19.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. O expoziție comemorativă prilejuită de 90 de ani de la nașterea fostului Președintele al Legislativului, Alexandru Moșanu, a fost inaugurată astăzi la Parlament, transmite MOLDPRES.

Prezentarea are genericul „IN MEMORIAM – Alexandru Moșanu, 90 de ani de la naștere” și a fost organizată în semn de omagiu adus ilustrului istoric, academician și om politic.

Muzeul instituției parlamentare găzduiește o selecție de cărți și articole semnate de fostul speaker, precum și fotografii de arhivă, care ilustrează viața și activitatea sa. Totodată, oaspeții vor avea ocazia să vizioneze și un material video cu secvențe din discursurile politicianului.

Alexandru Moșanu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990-2001 și a deținut funcția de Președinte al Legislativului în perioada 1990-1993. Acesta s-a născut pe data de 19 iulie 1932, în comuna Braniște din județul Bălți și a decedat pe 7 decembrie 2017, la vârsta de 85 de ani. Alexandru Moșanu a fost un remarcabil istoric și om politic, profesor universitar, doctor habilitat în științe istorice, precum și membru de onoare al Academiei Române.

Foto: Parlament

img22005370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!