ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Economiei va susţine domeniul industriei electronice din R. Moldova

10:04 | 20.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei încurajează perspectivele de dezvoltare și creștere a competitivității în domeniul industriei electronice din Republica Moldova, potrivit ministrului Sergiu Gaibu, care a vizitat ieri ADD Grup, o companie producătoare de sisteme inteligente de contorizare a energiei electrice (Smart Electricity Meters) și sisteme inteligente de contorizare a apei (Smart Water Meters), transmite MOLDPRES.

Scopul vizitei a constat în discutarea perspectivelor de dezvoltare și creștere a competitivității. "Prin produsele sale de contorizare inteligentă, fabricate la noi în țară - contoarele de apă și energie electrică, ADD Grup vine să sporească eficiența economică prin reducerea pierderilor de energie electrică și apă, dar și minimizarea costurilor operaționale, protejând astfel veniturile prin furnizarea soluțiilor de infrastructură avansată de contorizare, atât pentru operator, cât și pentru consumatorul final”, indică Ministerul Economiei.

Compania produce componentele necesare pentru contoare și le asamblează în Republica Moldova, obținând până acum contracte în peste 33 de țări, instalând peste 7 milioane de contoare inteligente, în state din Europa, Africa de Sud, America Latină, cel mai îndepărtat punct fiind Noua Zeelandă. Sistemul de contorizare inteligentă interoperabil, denumit ADDAX IMS, dezvoltat de ADD Grup ajută utilitățile să automatizeze citirea datelor și să accelereze procesarea datelor, să îmbunătățească managementul energiei și calitatea furnizării de energie electrică și eficiență energetică.

Compania are în jur de 300 de angajați și toate certificatele de standardizare necesare pentru producere și instalare în întreaga lume. ADD Grup este o companie cu aproape 30 ani de experiență, fiind lider pe piața industriei electronice din Republica Moldova.

Foto: Ministerul Economiei

img22005385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!