ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE și OMS au donat paturi și monitoare pentru pacienții din secțiile de terapie intensivă

10:20 | 20.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat din partea Uniunii Europene şi a Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS) 25 de paturi și tot atâtea monitoare portabile destinate secțiilor de terapie intensivă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentele medicale au fost repartizate ieri în 12 spitale raionale, din    Briceni, Cantemir, Cimișlia, Dondușeni, Drochia, Fălești, Leova, Nisporeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Ungheni, precum și în Centrul paliativ din Orhei.

Ministrul Ala Nemerenco a mulțumim donatorilor pentru suportul acordat sistemului național de sănătate. „Datorită acestor echipamente, spitalele raionale își vor fortifica capacitățile de gestionare a fluxurilor de pacienți. Persoanele internate vor beneficia de condiții mai bune de tratament, iar medicii și lucrătorii medicali vor avea la dispoziție o varietate mai mare de utilaje”, a spus Nemerenco.

„Suntem alături de cetățenii și autoritățile Moldovei în combaterea pandemiei COVID-19 și în gestionarea crizei refugiaților. Împreună, prin solidaritate și cooperare, putem depăși obstacolele”, a afirmat managerul de proiecte în cadrul Delegației UE la Chișinău, Victoria Neaga.

„Prin intermediul acestei donații reconfirmăm angajamentul de susținere a eforturilor R. Moldova în combaterea pandemiei COVID-19 și asigurarea cu servicii medicale de calitate a persoanelor refugiate din Ucraina, care ajung la terapie intensivă. OMS continuă să fie alături de sistemul de sănătate și de lucrătorii medicali, prin donații, asistență tehnică și instruirea cadrelor medicale”, a subliniat reprezentanta OMS în Republica Moldova, Miljana Grbic.

Donația, în valoare de peste 45 de mii de euro, face parte din proiectul Uniunii Europene și OMS „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”, cu perioada de implementare 2021-2024. Acesta are drept obiectiv atenuarea impactului pandemiei COVID-19 în Republica Moldova și fortificarea sistemului național de sănătate pe termen lung.

Foto: Ministerul Sănătății

img22005387

img22005387

img22005387

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!