ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa USAID a apreciat progresul înregistrat de guvernarea de la Chișinău în apropierea de standardele europene

10:50 | 20.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Washington, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o discuție cu administratoarea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power. Interlocutoarele s-au referit la proiectele în desfășurare pe care le are agenția americană în țara noastră, dar și la idei de finanțare viitoare care ar contribui la dezvoltarea infrastructurii, educației, agriculturii, turismului, mass-mediei și la transparentizarea sistemului financiar, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a vorbit și despre ultimele evoluții privind criza umanitară, situația socio-economică și cea a securității regionale, dar și despre responsabilitățile majore pe care le implică statutul de candidat de aderare la UE obținut de R. Moldova acum trei săptămâni.  

Șefa USAID a apreciat progresul substanțial înregistrat de guvernarea de la Chișinău în apropierea de standardele comunității europene pe toate domeniile. Samantha Power a declarat că SUA, implicit instituția pe care o conduce, vor rămâne aproape de cetățenii Republicii Moldova, iar încurajarea consolidării democrației participative și creșterea economică durabilă vor rămâne cap de listă pe agenda proiectelor desfășurate în țara noastră. 

Întrevederea dintre Natalia Gavrilița și Samantha Power este a doua din ultima jumătate de an. 

Foto: Guvern

img22005390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!