ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu doi senatori americani

11:06 | 20.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Soluțiile pentru depășirea crizelor generate de mediul de insecuritate regională, dar și prioritățile dialogului moldo-american au fost discutate la Washington, la întrevederile prim-ministrului Natalia Gavrilița cu senatorii americani Steven Daines și Robert Portman, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Oficialii au vorbit despre măsurile întreprinse de Executivul R. Moldova în vederea atenuării efectelor războiului asupra bunăstării cetățenilor și despre modalitățile practice de a sprijini țara noastră în vederea asigurării stabilității și rezilienței economice și energetice.

În discuții, șefa Cabinetului de miniștri a menționat că asistența SUA este necesară pentru asigurarea unor procese continue de modernizare a țării, iar desfășurarea recentă a Dialogului strategic bilateral a reafirmat importanța promovării unui parteneriat consistent, menit să contribuie la promovarea democrației, securității și prosperității țării noastre.

„Pe măsura avansării agendei de reforme și a procesului de aderare la Uniunea Europeană, avem nevoie de tot mai multă susținere din partea partenerilor noștri. Chiar dacă Republica Moldova este afectată grav de criza din regiune, muncim pentru realizarea acestor obiective și suntem recunoscători pentru asistența pe care o acordă SUA în acest sens”, a subliniat prim-ministrul.

Senatorii americani au menţionat că SUA vor sprijini, în continuare, eforturile de transformare a ţării, de atenuare a consecințelor conflictului armat din Ucraina și gestionarea crizelor. În acest context, părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile de fortificare a securității energetice și consolidarea sistemului energetic național.

Foto: Guvern

img22005391

img22005391

img22005391

img22005391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!