ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile vor consolida acţiunile de protecţie a consumatorului în domeniul turistic

11:34 | 20.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Prioritatea, sporirea gradului de informare și educare a consumatorilor, protecția drepturilor și intereselor economice ale acestora - acestea au fost subiectele principale discutate ieri la o ședință de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) cu reprezentanții Autorității Aeronautice Civile (AAC), transmite MOLDPRES.

Potrivit APCSP, întrunirea a avut loc în contextul numeroaselor apeluri la Telefonul Consumatorului, precum și al reclamațiilor parvenite la adresa Agenţiei. “Ne-am propus să lucrăm în comun mai eficient în domeniul protecției consumatorilor, mai ales când este vorba de probleme legate de serviciile turistice și biletele avia care sunt incluse în pachetele turistice”, indică sursa citată.  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței este autoritatea administrativă care coordonează la nivel național controlul respectării legislației cu privire la protecția consumatorilor, având statut de punct de contact național, fiind responsabilă de serviciile turistice și biletele avia care sunt incluse în pachetele turistice.

Autoritatea Aeronautică Civilă gestionează domeniul transportului aeronautic și anume biletele avia procurate de la companiile specializate, (drepturile pasagerilor, zboruri întârziate, anulate, refuz de îmbarcare, bagaje pierdute sau deteriorate, persoane cu dizabilități, transparenţa preţurilor la rezervările online etc.).

Foto: APCSP

img22005393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!