ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Centrul ţării va fi realizat un proiect de infrastructură turistică

14:27 | 20.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Până în primăvara anului 2023, în Regiunea Centru a Republicii Moldova va fi realizat un proiect de valorificare a potenţialului turistic în raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni, transmite MOLDPRES.  

Echipa de lucru a Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru împreună cu beneficiarul și responsabilul tehnic au examinat recent volumul și calitatea lucrărilor care se execută pe un șantier din Călăraşi. „În etapa actuală se execută rigolele de scurgere a apelor pluviale, precum și montarea bordurilor. S-a stabilit că acestea derulează conform graficului”, a precizat ADR Centru.

Lucrările pentru reconstrucția capitală a străzii Mihai Eminescu din orașul Călărași au început în iunie curent. Prin realizarea acestui obiectiv se propune asigurarea securității circulației atât a transportului rutier, cât și a pietonilor.  „Pe acest tronson vor fi amenajate trotuare pentru pietoni, va fi reabilitat carosabilul, se vor organiza spații speciale pentru parcarea transportului. Reconstrucția acestui drum va facilita accesul și interconexiunea obiectivelor turistice reconstruite în cadrul acestui proiect, cum ar fi Muzeul de Etnografie și Cultură din oraşul Călărași, Aleea Scriitorilor și Estrada de vară”, conform sursei citate.

Valoarea contractului de antrepriză constituie aproape 18 mln 281 de mii de lei (circa un milion de euro), contribuția beneficiarului fiind de 10% din costul investiției. "Finalizarea lucrărilor de reconstrucție este preconizată pentru primăvara anului 2023", rezumă Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

Foto: ADR Centru

img22005398

img22005398

img22005398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!