ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

30 de ambulanțe noi au fost transmise substațiilor de asistență medicală urgentă

13:02 | 20.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a repartizat astăzi 30 de ambulanțe noi substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din țară. Totodată, până la finele acestui an, parcul auto al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) urmează a fi completat cu încă 170 de autovehicule noi, relatează MOLDPRES.

Ambulanțele au fost transmise de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, care a declarat că datorită noilor mașini cetățenii vor avea acces mai rapid la serviciile medicale. „Modernizarea instituțiilor de asistență medicală din țară este prioritatea noastră. Evenimentul de astăzi este un pas important în reînnoirea actualului parc de mașini. În perioada 2018-2021, au fost procurate 165 de ambulanțe noi, iar până la finele anului curent ne propunem să fie aduse încă 170 de mașini, astfel autovehiculele din parcul auto vor fi schimbate în proporție de 40%. Totodată, am dispus ca toate mașinile de tip vechi să fie retrase”, a spus șefa de la Sănătate.

Prezentă la eveniment, directorul CNAMUP, Natalia Catanoi, a mulțumit pentru efortul depus în reînnoirea parcului auto al instituției. „Ne dorim ca medicii să poată acorda servicii rapide și de calitate. Astfel, pacienții vor avea încredere în sistemul de sănătate, iar tinerii specialiști vor fi încadrați mai ușor în câmpul muncii”, a menționat conducerea CNAMUP.

Cele 30 de ambulanțe au o valoare de 1,8 milioane de euro. Parcul auto al CNAMUP este format din 430 de autovehicule, iar zilnic circa 190 dintre acestea intervin la solicitările pacienților. Potrivit autorităților din sănătate, ar fi necesară dotarea parcului cu încă o sută de ambulanțe.

Foto: Ministerul Sănătății

img22005399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!