ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile moldo-irlandeze au fost discutate de șefa statului cu ministrul de Externe și al Apărării din Irlanda

14:37 | 20.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe și al Apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney, aflat în vizită la Chișinău. Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de dezvoltare a relațiilor moldo-irlandeze și pe stimularea cooperării economice și sectoriale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului prezidențial de presă, oficialul irlandez a salutat faptul că Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la UE și a reafirmat sprijinul pentru parcursul său european. Maia Sandu a mulțumit, la rândul său, pentru sprijinul din partea Irlandei în acest proces, cât și în cadrul Platformei pentru susținerea Moldovei. Interlocutorii au menționat, de asemenea, contribuția semnificativă a cetățenilor moldoveni din Irlanda, bine integrați în societatea de acolo, la dezvoltarea relațiilor bilaterale. În context, ministrul irlandez a specificat că în prezent se lucrează asupra acordului privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere și a celui privind diplomele de studii.

Foto: Președinție

img22005407

img22005407

img22005407

img22005407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!