ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei a fost deschis un hub regional de antreprenoriat social

15:34 | 20.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Un hub regional de susținere a antreprenoriatului social a fost inaugurat astăzi la Sângerei, cu suportul Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

În cadrul hub-ului, întreprinderile sociale vor obține suport prin instruiri, consultanță și expertiză calificată, care îi va ghida pe antreprenori în procesul de inițiere și extindere a afacerilor, de care va beneficia un număr cât mai mare de persoane din comunitatea lor. În perioada următoare, hub-ul va oferi suport pentru 20 de tineri să își dezvolte ideile de antreprenoriat social, iar alte zece întreprinderi vor fi sprijinite în vederea orientării afacerilor lor existente în domenii de interes comunitar.

„Uniunea Europeană susține antreprenorii sociali în dezvoltarea afacerilor și extinderea acestora. Antreprenorii sociali sunt cei care contribuie la soluționarea problemelor sociale din comunitatea din care fac parte, creând oportunități de dezvoltare egale și incluzive. Acest hub va contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din regiunea de nord. Vom oferi tot suportul necesar pentru crearea de întreprinderi sociale, care vor genera noi locuri de muncă, inclusiv pentru persoanele din grupuri vulnerabile”, a declarat Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Antreprenoriatul social reprezintă o activitate continuă de fabricare a producției, de executare a lucrărilor sau de prestare a serviciilor pentru soluționarea unor probleme sociale. Totodată, angajarea persoanelor defavorizate – tinerii, persoanele cu nevoi speciale, imigranții, romii, persoanele în etate, va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestora și le va oferi oportunități profesionale. 

img22005409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!