ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a majorat suportul bugetar oferit Republicii Moldova

15:41 | 20.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană a majorat suportul bugetar oferit Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, conform unui comunicat de astăzi al Delegaţiei UE la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cele 60 de milioane de euro oferite în luna decembrie a anului 2021 pentru gestionarea crizei energetice sunt suplinite cu alte 75 mln de euro. Resursele financiare sunt oferite pentru depășirea provocărilor generate de agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

„Suportul oferit de Uniunea Europeană și statele sale membre Republicii Moldova vine să completeze: asistență macro-financiară în valoare de 150 mln de euro; suport de urgență pentru gestionarea fluxului de refugiați de peste 43 mln de euro; bunuri de primă necesitate, medicamente, generatoare etc. pentru refugiații din Ucraina, în valoare de peste 31 mln de euro”, indică Ambasada UE în ţara noastră.

 

 

img22005410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!