ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Vom continua să susținem financiar satele noastre pentru a îmbunătăți condițiile de viață”, a declarat șefa statului

19:43 | 20.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins marți, 19 iulie, o vizită în localitățile Făleștii-Noi, Pârlița și Răuțel din raionul său de baștină, Fălești, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„M-am bucurat să aflu că aceste trei comunități fac parte din cele 492 de localități rurale din țară care au câștigat proiecte în cadrul Programului „Satul European”. Două proiecte sunt pentru construirea apeductului, iar unul - pentru iluminare stradală. Vrem ca satele noastre să fie pline de oameni și vom continua să le susținem financiar pentru a îmbunătăți condițiile de viață în fiecare dintre ele”, a spus Președintele Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a discutat cu oamenii despre grijile lor zilnice - creșterea prețurilor, seceta, criza energetică, calitatea serviciilor medicale și războiul de la hotarul nostru. Ea i-a informat că Guvernul lucrează la un program nou de susținere a populației pe perioada rece a anului, dar și despre alte inițiative ale autorităților, care trebuie să contribuie la atenuarea consecințelor numeroaselor crize prin care trecem. „Am vorbit și despre așteptările de viitor ale cetățenilor, inclusiv în contextul obținerii statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și oportunitățile pe care ni le oferă acest statut pe termen mediu și lung. Pe termen scurt, ne confruntăm în continuare cu probleme majore provocate de războiul din Ucraina și trebuie să rămânem uniți, solidari, să păstrăm pacea în societate”, le-a comunicat Maia Sandu localnicilor.

Pe finalul vizitei, Președintele țării i-a salutat pe copiii pe care i-a găsit meșterind la Centrul de meșteșuguri tradiționale din satul Răuțel.

Foto: Președinție

img22005415

img22005415

img22005415

img22005415

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!