ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-președintele Igor Dodon a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu

09:35 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a specificat că, la prelungirea arestului la domiciliu, magistrații au menținut aceleași restricții din mandatul anterior, deși procurorii au solicitat limitarea convorbirilor telefonice, recepționării și expedierii trimiterilor poștale și utilizării altor mijloace de comunicare.

„Având în vedere că solicitarea procurorilor a fost respinsă de către judecătorul de instrucție, procurorii anticorupție urmează să conteste decizia instanței la Curtea de Apel Chișinău”, a spus sursa citată.

Ex-președintele Republicii Moldova a fost reținut la mijlocul lunii mai curent, fiind suspectat de comiterea următoarelor infracțiuni: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Igor Dodon a fost șef al statului în perioada 2016-2020.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!