ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul General interimar va solicita Legislativului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber

10:32 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Procurorul General interimar, Dumitru Robu, va solicita astăzi Legislativului ridicarea imunității parlamentare a deputatului partidului „Șor”, Marina Tauber, transmite MOLDPRES.

„Solicit ridicarea imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată”, se menționează în cererea depusă de Robu.

Procurorul General interimar a înaintat două cereri de ridicare a imunității în privința deputatului Marina Tauber, care este vizată în două cauze penale inițiate pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” de către un grup criminal organizat. Totodată, aceasta este suspectată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, cu intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și cel al mijloacelor utilizate.

Totodată, procurorii anticorupție efectuează astăzi percheziții într-un dosar penal inițiat pentru finanțarea ilegală a Partidului Politic „Şor”. Acțiunile se desfășoară în mai multe locații.

img22005427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!