ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va aplica standarde internaționale în domeniul transportului feroviar

11:40 | 21.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF). Aderarea la acest acord va permite țării noastre să aplice standarde internaționale în domeniul transportului feroviar: CIV – pentru transportul de călători și CIM – în transportarea mărfurilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, obiectivul Convenției este de a dezvolta și consolida colaborarea în domeniul transportului feroviar prin asigurarea respectării standardelor internaționale. Aderarea Republicii Moldova la această convenție va permite sporirea capacității de concurență pe traseele în tranzit de mărfuri. Autoritățile estimează că, în țara noastră, volumul de mărfuri în tranzit s-ar putea majora anual cu 30 la sută, ceea ce reprezintă circa 606,3 mii de tone.

Convenția ratificată de Legislativ se află la baza activității Organizației Interguvernamentale pentru Transporturile Internaționale Feroviare, care elaborează și pune în aplicare standardele unice pentru rețeaua de transport feroviar. Structura a fost înființată în 1985, iar în prezent aceasta are 50 de state membre din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Foto simbol

img22005429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!