ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a aprobat demisia lui Octavian Calmîc din funcția de director ANRE

12:55 | 21.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi demisia lui Octavian Calmîc din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite MOLDPRES.

Decizia a fost aprobată, după ce Calmîc a depus o cerere de demisie la data de 15 iulie curent.

Totodată, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe va organiza un concurs de selectare a candidatului pentru postul vacant.

Octavian Calmîc a fost numit director ANRE în martie 2019. În perioada 2016-2017 a fost ministru al Economiei în Guvernul condus de Pavel Filip.

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este format din cinci directori, care sunt numiți în funcție de către Legislativ, pe bază de concurs.

img22005435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!