ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victimele conflictului armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței țării au fost comemorate în Parlament

13:45 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor conflictului armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței țării. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului dintre R. Moldova și Federația Rusă, prin care s-a încheiat conflictul armat de la Nistru din anii 1991-1992, transmite MOLDPRES.

„Această rană încă sângerează în multe familii care și-au pierdut tații, frații și buneii. Astăzi comemorăm sacrificiul cetățenilor noștri și, în același timp, suntem cu mult mai sensibili față de calvarul vecinilor noștri ucraineni. Având această experiență tragică, avem toată determinarea să continuăm dialogul pașnic pentru reglementarea politică a conflictului transnistrean”, a menționat vicepreședintele Legislativului, Mihail Popșoi. 

Printr-o hotărâre a Parlamentului, 2022 a fost declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Foto: Parlament

img22005437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!