ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a validat două mandate de parlamentar

15:26 | 21.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a validat astăzi două mandate de deputat, care aparțin Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), transmite MOLDPRES.

Un mandat de parlamentar a devenit vacant după ce deputatul Alla Dolință a depus o cerere de demisie la 11 iulie curent, iar celălalt a fost declarat vacant în urma decesului Elenei Bodnarenco.

Astfel, mandatele vacante au fost atribuite următorilor candidați din lista electorală a BCS – juristului și economistului Adrian Albu și politologului Gaik Vartanean.

Decizia Curții Constituționale intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!