ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În scurt timp, la Chișinău se va desfășura ședința Comitetului bilateral R. Moldova - Carolina de Nord

17:33 | 21.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. În timpul vizitei întreprinse în SUA, prim-ministrul Natalia Gavrilița a purtat un dialog cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În discuție s-a pus accent pe dezvoltarea relațiilor de parteneriat RM-CN pe domenii prioritare, cum ar fi educația și sănătatea. De asemenea, s-a vorbit și despre situația precară a securității regionale, încadrarea în instituțiile de învățământ a copiilor refugiați din Ucraina, întărirea parteneriatului dintre Armata Națională a Republicii Moldova și Garda Națională a Carolinei de Nord, dar și despre sporirea eficienței energetice în instituții publice și necesitatea diversificării resurselor energetice.  

Șefa Guvernului a apreciat implicarea autorităților din Carolina de Nord în sprijinirea domeniului sanitar din țara noastră, prin oferirea de training-uri de instruire a lucrătorilor medicali, dar și a domeniului educației - prin acordarea ajutoarelor umanitare necesare dotării școlilor și organizarea schimburilor de experiență pentru profesori și studenți. Natalia Gavrilița a reconfirmat faptul că garnitura de miniștri pe care o conduce depune eforturi susținute pentru a înfrunta crizele generate de contextul internațional, a menține stabilitatea economică și, respectiv, bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova. 

Secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, a apreciat pașii întreprinși de guvernarea de la Chișinău pentru a implementa reformele necesare avansării pe calea europeană, dar și solidaritatea de care a dat dovadă Republica Moldova în ultimele luni în raport cu refugiații ucraineni. Oficialul american a pledat pentru organizarea ședinței Comitetului bilateral CN-RM într-un termen cât mai scurt, poate chiar în toamna acestui an, la Chișinău. 

Premierul Natalia Gavrilița efectuează, în perioada 14-21 iulie, o vizită de lucru în SUA, unde se desfășoară o reuniune a liderilor guvernamentali, oamenilor de afaceri și de știință, care discută unele dintre cele mai complexe schimbări cu care se confruntă omenirea în prezent.

Foto: Guvern

img22005450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!