ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzeul Național de Etnografie a primit donații inedite din partea colecționarului Petru Costin

18:02 | 21.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Circa 90 de piese valoroase de la sfârșitul sec. XIX – începutul sec. XX au fost donate astăzi Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) din partea colonelului Petru Costin, fondatorul Muzeului Serviciului Vamal și cofondatorul Galeriei Colecțiilor ”Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni. Printre aceste piese se numără: un orologiu francez, o măsuță pentru machiaj, câteva vase din argint, cărți vechi etc., relatează MOLDPRES.

La eveniment au participat președintele Consiliului raional sus-numit, Mihail Silistraru, șefa Direcției cultură, Diana Josu-Braniște, directorul general al MNEIN, Petru Vicol, care au apreciat colecția lui Petru Costin drept una din principalele atracții turistice din raionul Ialoveni.

Solicitat de agenție, directorul MNEIN, Petru Vicol a menționat că evenimentul a avut loc la Ialoveni și a fost unul foarte important. ”Piesele donate vor face parte din expoziția dedicată istoriei familiei Balioz și a conacului de la Complexul muzeal cu Parc Balioz (filială a MNEIN) din satul Ivancea, raionul Orhei, care va fi organizată și deschisă la finele lunii septembrie. Pe parcursul mai multor ani, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a colaborat eficient cu Petru Costin și cu Muzeul Serviciului Vamal, organizând mai multe expoziții tematice, care s-au bucurat de interes din partea publicului”, a subliniat Petru Vicol.

Petru Costin este un cunoscut colecționar, colonel al Serviciului Vamal, fondator al Muzeului Serviciului Vamal și deținătorul a două Certificate înscrise în Cartea Recordurilor Guinness.

img22005451

img22005451

img22005451

img22005451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!