ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mijloacele de transport sechestrate vor putea fi vândute anticipat, până la confiscarea lor

19:34 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Mijloacele de transport sechestrate vor putea fi vândute anticipat, în lipsa unei condamnări definitive a persoanei sau a unei decizii de confiscare. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament în scopul de a eficientiza activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, structură din cadrul CNA, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorilor proiectului, modificarea legislativă a fost necesară întrucât în cazul mijloacelor de transport, valoarea acestora se diminuează în timp și, drept rezultat, sunt prejudiciate interesele statului.

De asemenea, modificările oferă posibilitatea de a emite ordinul de înghețare a bunurilor infracționale pe un termen de până la 30 de zile lucrătoare, pentru ca persoanele vizate să nu reușească să le transfere pe numele altora sau să le înstrăineze, până la aplicarea sechestrului.

Proiectul de lege a fost susținut în lectură finală cu votul a 51 de deputați.

Foto simbol

img22005455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!