ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raportul de activitate al CNA pentru anul 2021 a fost prezentat în Parlament

20:02 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru anul 2021 a fost prezentat astăzi în Parlament de către directorul instituției, Iulian Rusu, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, anul trecut, ofițerii de investigații au depistat 743 de infracțiuni privind coruperea pasivă, traficul de influență, coruperea activă, escrocheria, abuzul de putere sau abuzul în serviciu.

Raportul conține și informații despre activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), structură din cadrul CNA. Pe parcursul anului trecut, ARBI a aplicat sechestre pe 865 de bunuri, în valoare totală de 736,1 mln de lei (circa 36,8 mln euro).

Totodată, conducerea CNA a anunțat că printre prioritățile pentru anul curent sunt: ajustarea cadrului legal și instituțional la standardele internaționale, prevenirea și combaterea corupției în gestionarea fondurilor externe și în achizițiile publice centralizate în sănătate.   

Foto: Parlament

img22005456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!