ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Importul motocultoarelor și tractoarelor va fi scutit de plata accizei

10:29 | 22.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi proiectul de lege care prin care se anulează acciza la importul motocultoarelor și a tractoarelor agricole și forestiere, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Această măsură va ajuta la creșterea competitivității, majorarea veniturilor și promovarea facilităților la exporturile de produse agroalimentare, fapt ce va genera creșterea nivelului de bunăstare pentru populația antrenată în sectorul agricol.

Actualmente, de plata accizei sunt scutite motocultoarele importate în Moldova, cu termenul de exploatare de până la 12 ani. În schimb cele cu termenul de exploatare de la 13-15 ani sunt supuse unei accize de 10 lei/cm3, de la 16 la 18 ani - 20 de lei/cm3, iar de la 19 ani - 60 de lei/cm3.

În același timp, în prezent, nu sunt supuse accizelor tractoarele cu roți utilizate în agricultură și silvicultură, cu termenul de exploatare de până la 20 de ani. Cele de la 21 până la 23 de ani sunt supuse unei accize de 10 lei/ cm3, cele de la 24 la 26 de ani - 20 lei /cm3, iar de la 27 ani de ani - 60 lei/cm3.

Foto: Guvern 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!