ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi realizat un proiect de securitate cibernetică

11:23 | 22.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Reprezentanții Guvernului au discutat ieri despre securitatea cibernetică a țării în contextul proiectului “Moldova Cybersecurity Rapid Assistance”. Acesta va spori reziliența cibernetică la nivel național, va oferi un model de guvernanță în domeniul securității cibernetice și va amplifica cooperarea externă în domeniu, transmite MOLDPRES.

Obiectivul principal al proiectului constă în sporirea rezilienței cibernetice a entităților din sectorul public și a operatorilor de servicii esențiale.  

„Proiectul va fi implementat de Academia de Guvernare Electronică din Estonia, cu suportul Comisiei Europene, în următoarele 18 luni, iar printre acțiunile principale se înscriu: elaborarea cadrului normativ-legal, în baza standardelor internaționale și europene în domeniu; elaborarea unui model de guvernanță în domeniul securității cibernetice; identificarea și protecția infrastructurilor critice”, indică Ministerul Economiei.

Părţile au subliniat importanța fortificării rezilienței cibernetice, prin consolidarea eforturilor instituțiilor specializate, dar și implementarea unui model sustenabil de gestiune a domeniului, bazat pe bunele practici europene moderne. 

În context, s-a menționat necesitatea fortificării măsurilor de informare privind comportamentul responsabil în spațiul on-line. „Atenționăm cetățenii să fie vigilenți în privinţa modului de utilizare a spațiului on-line, în mod particular atunci când fac transferuri de mijloace financiare”, a rezumat sursa citată.

Foto: Ministerul Economiei

img22005476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!