ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În prima jumătate a anului, au fost valorificaţi cca 34 mln de lei pentru proiecte din Regiunea Nord

11:31 | 22.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. În primul semestru al anului curent, Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a valorificat 33,94 de milioane de lei (circa 1,7 mln de euro) în procesul de implementare a 18 proiecte în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Igor Malai, șef de direcție la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, este necesară continuitatea proiectelor implementate în regiune. „În toamnă va fi lansat un nou concurs de proiecte în contextul implementării politicii privind dezvoltarea urbană. Localitățile, primăriile care vor înainta propuneri de proiecte în apelurile ce vor urma trebuie să țină cont și de politicile de dezvoltare regională și de proiectele existente, ca să nu avem rupturi, inclusiv rupturi de finanțare, dar să ne asigurăm de continuitate", a menționat funcționarul MIDR.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a informat despre cele mai importante rezultate obținute de Agenție în primul semestru al acestui an. În raportul prezentat de către șefa ADR Nord se arată că, în perioada vizată, au fost lansate spre implementare 11 proiecte de dezvoltare regională finanțe din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). În acest sens, ADR Nord a valorificat 2,61 milioane de lei. În aceeași perioadă de raportare, specialiștii ADR Nord au fost implicați în activități de implementare a 4 proiecte finanțate de Uniunea Europeană, valorificând în acest sens 22,57 mln de lei.

Totodată, ADR Nord a gestionat în primul semestru încă 3 proiecte finanțate de Guvernele Germaniei, Estoniei și de alți parteneri de dezvoltare, valorificând în acest scop 8,77 mln de lei. Proiectele implementate acoperă patru domenii de intervenție: asigurare cu apă (7 proiecte); eficiență energetică a clădirilor publice (2 proiecte); infrastructura de afaceri (1) și atracții turistice (2) și dezvoltare urbană (3 proiecte).

Foto: ADR Nord

img22005478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!