ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul galben de pericol de incendiu a fost prelungit până la sfârşitul lui iulie

13:11 | 22.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până pe 30 iulie Codul galben de pericol excepţional de incendiu, transmite MOLDPRES. 

Conform meteorologilor, până la această dată, în ţară se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu al fâșiilor forestiere și al culturilor agricole.

La rândul lor, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Serviciile respective cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt situate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Potrivit SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice de până la 37 de grade Celsius, cu cer variabil, fără precipitaţii, iar până pe data de 24 iulie  este valabil Cod galben de caniculă. 

Foto: IGSU

img22005482

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!