ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență

14:31 | 22.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 5 500 de euro pentru a soluționa mai multe dosare în instanță, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), acesta este al doilea caz în care bănuitul a fost documentat de ofițerii și procurorii anticorupție. În timp ce își executa măsura preventivă sub formă de arest la Penitenciarul nr. 13, după ce a fost reținut de CNA pentru trafic de influență, bănuitul a aflat că bărbatul cu care împărțea celula este vizat în mai multe cauze penale.

Astfel, atunci când a fost transferat în arest la domiciliu, suspectul s-a întâlnit cu soția inculpatului și i-ar fi propus să-l ajute să se eschiveze de la răspundere. Acesta i-ar fi dat asigurări femeii că poate influența judecători de la Curtea de Apel Chișinău și procurorii în gestiunea cărora se aflau cazurile soțului ei, iar pentru serviciile lui ar fi pretins 5 500 de euro mită. La scurt timp, bărbatul ar fi primit 3 000 de euro, iar ceilalți bani urmau să fie transmiși ulterior.

În urma măsurilor de investigație, bărbatul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în timp ce primea a doua tranșă din mita pretinsă, în sumă de 2 500 de euro, bani transmiși sub controlul CNA.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare sau amendă penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!