ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezerviștii Forțelor Armate vor desfășura antrenamente în poligon

15:30 | 22.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Armata Națională va desfășura, în perioada 25-29 iulie, antrenamente cu rezerviștii Forțelor Armate, transmite MOLDPRES.

Șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă a menționat că exerciţiul va avea ca scop verificarea cunoştinţelor şi deprinderilor rezerviştilor, inclusiv prin antrenarea în acţiuni practice de mânuire a armamentului şi tehnicii din dotarea Armatei Naţionale.

Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, se vor familiariza cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Potrivit Ministerului Apărării, despre desfășurarea antrenamentelor, cetățenii au fost informați în prealabil, prin intermediul ordinelor de chemare expediate de Centrele Militar Teritoriale sau Secțiile Administrativ-Militare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

Exerciţiile cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate sunt organizate anual prin Hotărâre de Guvern și în conformitate cu Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate și fac parte din programul de pregătire a rezervei de cadre.

Foto: Ministerul Apărării

img22005492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!