ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks

16:22 | 22.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, ambasadorul Jānis Mažeiks, despre agenda europeană a țării și pașii următori în calea spre aderarea la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a relatat că unul din acești pași este planul de acțiuni pentru realizarea condițiilor menționate în opinia Comisiei Europene pentru acordarea Moldovei a statutului de țara candidată, din 17 iunie, care a fost pregătit de Guvern și se află la etapa de consultări cu societatea civilă, reprezentanții executivului și alți actori interesați.

Potrivit șefei statului, asigurarea securității energetice a Republicii Moldova este prioritatea momentului, iar țara noastră contează pe sprijinul Uniunii Europene în acest context. Maia Sandu și-a exprimat totodată recunoștința pentru decizia recentă a UE de a majora ajutorul bugetar oferit țării noastre până la 75 de milioane de euro. Acest suport ne va ajuta să gestionăm mai ușor criza energetică.

Foto: Președinție

img22005495

img22005495

img22005495

img22005495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!