ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, cetățenii își pot administra doza Booster 2 de vaccin împotriva COVID-19

07:23 | 25.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. De astăzi, cetățenii își pot administra doza Booster 2 de vaccin împotriva COVID-19, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Sănătății, pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, beneficiarii din instituțiile rezidențiale și centrele de plasament.

La fel, este eligibil pentru vaccinare personalul medical din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul instituțiilor rezidențiale, centrelor de plasament, serviciilor sociale, angajații din domeniul educației și cei din structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului.

Totodată, se recomandă administrarea celei de-a doua doze booster persoanelor sever imunocompromise ce au împlinit vârsta de 18 ani. La solicitare pot fi imunizate cu a doua doză booster și persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult, care nu fac parte din categoriile eligibile pentru vaccinare.

Cea de-a doua doză booster se va administra la un interval de cel puțin patru luni de la prima doză de rapel, cu aplicarea vaccinurilor Comirnaty/Pfizer-BioNTech sau Spikevax/Moderna. În total, de la începutul pandemiei, circa 1 067 000 de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

În prezent, țara rămâne în Cod verde de COVID-19, iar în municipiul Chișinău a fost declarat Cod portocaliu. Totodată, în localitățile Ialoveni și Anenii Noi a fost anunțat Cod galben de coronavirus.

Foto: vaccinare.gov.md

img22005516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!