ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii efectuează percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului „Șor”

09:09 | 25.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează astăzi circa o sută de percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, formațiunea ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea protestelor. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Tot în cadrul acestui dosar a fost reținut săptămâna trecută deputatul Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, fiind cercetată pentru acceptarea cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Foto simbol 

img22005521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!