ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii vor primi vouchere culturale pentru a merge la teatru, expoziții și concerte

09:37 | 25.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi Avizul proiectului de lege care prevede acordarea voucherelor culturale pentru tineri. Astfel, la împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii vor primi o sumă de 1.000 de lei în contul lor guvernamental, pe care o vor putea folosi pentru a merge la concerte, teatre, muzee, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Noul mecanism are drept scop, pe de o parte, de a motiva tinerii să se culturalizeze și recreeze mai des, iar pe de altă parte - de a susține și finanța cultura, stimulând instituțiile teatrale și concertistice să-și diversifice repertoriul. 

Documentul indică, de asemenea, condițiile de acordare a voucherelor, modul de utilizare a contului virtual, subiecții acestui Program și modalitatea de finanțare. 

Asemenea practici de încurajare a tinerilor de a participa la activități culturale și manifestații artistice sunt întâlnite în România, Spania, Franța, Slovacia, Italia. În țara noastră proiectul ar urma să intre în vigoare, începând cu anul 2023.

Foto: Guvern

img22005525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!