ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gospodăriile țărănești vor fi înregistrate la ASP

09:45 | 25.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Gospodăriile țărănești din țară vor fi înregistrate la Agenția Servicii Publice (ASP) – o inițiativă legislativă, în acest sens, a fost avizată astăzi de Executiv. Documentul vine să îmbunătățească cadrul de reglementare aferent înregistrării de stat a gospodăriilor țărănești (de fermier), cum ar fi certificarea faptului constituirii, reorganizării, lichidării, suspendării sau reluării activității acestora, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol Guvernului. 

Potrivit avizului, gospodăriile țărănești vor avea mai multe opțiuni pentru înregistrare. Pe lângă subdiviziunile teritoriale ale ASP, solicitanții vor putea depune documentele pentru înregistrare și la ghișeul primăriei din localitate. Actele vor fi depuse pe suport de hârtie sau în format electronic. 

ASP dispune de 43 subdiviziuni teritoriale și 17 centre unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS), prin care poate să asigure acordarea unor servicii de calitate solicitanților, inclusiv în ceea ce privește înregistrarea gospodăriilor țărănești.

Foto: md-vr.com

img22005527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!