ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sezonul fotbalistic naţional va începe la final de săptămână în format nou

12:54 | 25.07.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Noul sezon fotbalistic în Republica Moldova va demara la 30 iulie, cu meciul Dacia Buiucani - CSF Bălți din cadrul etapei inaugurale a Super Ligii (fosta Divizia Națională), ediția 2022-23, transmite MOLDPRES cu referire la Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF). 

În acest an, Federația Moldovenească, cu suportul Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal(UEFA), a decis lansarea unui proces de rebranding pentru Campionatul național din sezonul competițional 2022-23. „S-a schimbat tot: denumire, siglă, şi cel mai important – formatul. Va fi creată o identitate vizuală modernă pentru toți suporterii moldoveni, care merită un altfel de fotbal – unul mai bun”, indică FMF. 

Formatul a fost alcătuit în premieră de un grup de experți ai UEFA și a fost prezentat de Stephane-Xavier Anselmo, manager dezvoltare strategică UEFA, în cadrul Summitului UEFA GROW de la Chișinău din toamna anului trecut. Oficialul UEFA a subliniat atunci importanța unor reforme cu privire la competițiile fotbalistice, făcând o paralelă și cu schimbările care urmează să aibă loc în cupele europene începând cu sezonul 2024.

Foto: FMF

 

img22005535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!