ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preţurile la benzină şi motorină vor scădea în continuare

12:15 | 26.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă să stabilească costuri mai mici la carburanți. Pentru ziua de mâine, 27 iulie, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard vor fi în mărime de: 28,37 lei/litru - pentru benzina COR 95 (minus 32 de bani); 27,78 lei/litru - pentru motorina standard (minus 22 de bani), transmite MOLDPRES.

„Astfel, prețul la benzină a ajuns să fie mai mic cu 5,53 lei/litru, iar cel de motorină cu 4,68 lei/litru comparativ cu valorile maxime înregistrate în luna iunie, indică ANRE.

Conform sursei citate, ritmul descreșterilor ce se înregistrează pe parcursul ultimelor săptămâni în cadrul tranzacțiilor internaționale este reflectat direct în calculele efectuate de către ANRE în conformitate cu Legea privind piața produselor petroliere și Metodologia aprobată.

Agenția asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte și transparente și ele sunt influențate exclusiv de evoluțiile pe piața internațională.

Foto simbol

img22005562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!