ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini despre situația mediului de afaceri

13:53 | 26.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu un grup de membri ai Asociației Investitorilor Străini (FIA) din țara noastră. Reprezentanții investitorilor au discutat cu șefa statului despre problemele cu care se confruntă în dezvoltarea afacerilor, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Printre subiectele abordate s-au numărat criza energetică; seceta care afectează mai multe sectoare de producție și securitatea alimentară; inflația și problemele din sectorul bancar, dar și accesul echitabil la justiție pentru exponenții businessului. În context, Președintele Maia Sandu a menționat că autoritățile caută soluții optime pentru a ajuta producătorii locali să reziste la provocările externe și să se mențină pe piață.

Președintele Maia Sandu a apreciat curajul investitorilor străini de a rămâne în țara noastră și de a lucra aici în pofida greutăților. „Apreciem faptul că vă continuați activitatea în Moldova, păstrând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului. Sperăm că războiul se va încheia cât de curând și vom scăpa de mai multe probleme provocate de acesta. Între timp, muncim pentru a reforma justiția și organele de control. Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus șefa statului.

Pe final, Președintele Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții FIA să contribuie, prin expertiza lor, la procesul de integrare europeană a țării noastre. „Este nevoie să facem front comun pentru a explica și promova avantajele integrării europene și pentru a realiza pașii care ne vor asigura calitatea de stat membru al UE “, a conchis Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22005566

img22005566

img22005566

img22005566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!