ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MMZ va investi 28 mln de dolari în ecologizarea procesului de producție, până în 2026

19:36 | 26.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Uzina Metalurgică Moldovenească (MMZ) menține indicatorii de concentrație maximă admisă de substanțe nocive emise în cadrul procesului de producție la un nivel de două – trei ori mai mic decât normele stabilite de legislație, comunică MOLDPRES.

Totodată, în prezent MMZ analizează mai multe oferte ale unor companii europene pentru proiectarea, furnizarea și instalarea unor sisteme și mai performante de reducere a gazelor emise în procesul de producție, care vor îmbunătăți în continuare acești indicatori. Pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, printr-un ordin emis la uzină, a fost aprobat un program ecologic pe termen lung, pentru perioada 2019-2026, în valoare totală de 28 milioane USD.

Foto: MMZ

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!