ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 670 de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii

10:03 | 27.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Peste 670 de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în Chișinău - 499. Din numărul total al angajaților, 518 sunt femei și 152 - bărbați.

Astfel, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, precum și operator introducere date.

În total, 140 de angajatori au anunțat 2197 de locuri de muncă vacante pentru cetățenii ucraineni. Totodată, 370 de refugiați s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare. 

ANOFM oferă cetățenilor din Ucraina înregistrați în evidențe mai multe servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în prezent, peste 75 de mii de cetățeni ai Ucrainei se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: gazetanord-vest.ro

img22005590

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!