ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor acorda R. Moldova un grant de 46,3 mln de dolari pentru creștere economică durabilă

12:59 | 27.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de 46,3 milioane de dolari din partea Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat astăzi un aviz consultativ în acest sens, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Executivul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

Asistența financiară va fi acordată țării noastre sub formă de grant, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională și are drept scop susținerea unei creșteri economice durabile a Republicii Moldova. Alocarea acestor resurse va majora fondurile totale, angajate până în prezent în baza Acordului, la circa 153,2 mln de dolari SUA, asistență nerambursabilă.

Acordul de asistență a fost semnat la Chișinău la 28 septembrie 2016.

Foto simbol

img22005600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!