ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 75% din chișinăuieni au achitat impozitul pentru bunurile imobiliare

14:16 | 27.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Peste 75% din chișinăuieni au achitat impozitul pentru bunurile imobiliare. Potrivit legislației, plățile urmau a fi efectuate până pe 30 iunie curent, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Direcției colectarea impozitelor și taxelor locale, Cristina Vizitiu, a specificat că, până în prezent, au fost colectate 162 milioane de lei (circa 8,1 mln de euro) din cele 215 planificate. „Banii sunt încasați în bugetul local. Avizele de plată au fost expediate către 250 mii de chișinăuieni. Cetățenii ce nu au achitat impozitul până în prezent, o pot face pe parcursul anului. Aceștia vor plăti o penalitate de 0,0301% din sumă, pentru fiecare zi de întârziere”, a spus Cristina Vizitiu.

Potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău, cota impozitului pentru bunurile imobile cu destinație locativă a fost stabilită în mărime de 0,185% din valoarea estimată în scopul impozitării, care se efectuează de către organul cadastral.

Impozitul poate fi achitat prin intermediul instituțiilor financiare sau prin intermediul serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare cu Aviz de plată” disponibil pe pagina www.mpay.gov.md.

Foto: nashkiev.ua

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!