ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe categorii de populație vor primi alocații majorate

16:04 | 27.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Începând cu 1 mai 2022, cuantumul alocației lunare de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorat cu 300 de lei. Astfel, alocația va crește de la 950 de lei la 1250 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Măsurile suplimentare de protecție socială, sub formă de majorări, se vor aplica următoarelor persoane: participanților la cel de-al Doilea Război Mondial; foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste, în ghetouri, în alte locuri de detenție forțată, create de Germania fascistă și de aliații acesteia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial; persoanelor angajate civil în armata de operații în anii celui de-al Doilea Război Mondial; persoanelor care s-au aflat în orașul Leningrad (Sankt Petersburg) în perioada blocadei (8 septembrie 1941 – 27 ianuarie 1944); persoanelor antrenate de organele puterii locale la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, din aceste categorii fac parte circa 179 de persoane.

Foto: Guvern

img22005612

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!