ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile și instituțiile publice ar putea achita salariile prin intermediul MPay

16:08 | 27.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege care va permite autorităților și instituțiilor publice să achite salariile prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay). Acest model unic de distribuire a plăților salariale va contribui la reducerea efortului operațional al entităților publice și va permite automatizarea, în mare parte, a proceselor ce țin de plata salariilor, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Astfel, prin utilizarea acestui serviciu, autoritățile și instituțiile publice nu vor mai trebui să încheie anual contracte cu prestatorii de servicii de plată, iar angajații, la rândul lor, vor avea dreptul să opteze pentru ofertele și serviciile oricărui prestator de servicii de plată integrat cu MPay.

Conform propunerii Guvernului, noul model de achitare a salariilor ar putea fi implementat din anul bugetar 2024.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!