ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mașinile Poliției de Frontieră vor fi de culoare albastră şi albă

16:32 | 27.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în şedinţa de astăzi modificarea unor anexe la Regulamentul privind cerințele generale de echipare a autovehiculelor cu regim prioritar de circulație și celor speciale. Acest lucru va permite ca maşinile Poliţiei de Frontieră să fie de culoare atât albastră, cât şi albă, transmite MOLDPRES.

Până în prezent, Poliția de Frontieră era obligată să vopsească autovehiculele speciale exclusiv de culoare albastră.

„Totodată, Poliția de Frontieră are în gestiune, în așteptarea utilizării, peste 100 de autovehicule de culoare albă, majoritatea fiind obținute din donații sau procurate din finanțare externă, revopsirea cărora presupune efort logistic și cheltuieli suplimentare, nefiind oportună”, a explicat Ministerul de Interne.

Deoarece piața internațională automobilistică indică că mijloacele de transport de culoare albă sunt mai accesibile la preț, completarea listei culorilor de bază pentru autovehiculele IGPF, prin oferirea posibilității de a utiliza atât culoarea albastră, cât și culoarea albă, reprezintă o soluție cost-eficientă de viitor, conform sursei citate.

Foto: MAI

img22005617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!