ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul perfectării unui pașaport va fi redus cu două sute de lei

16:59 | 27.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Prețurile pentru actele de identitate vor fi diminuate, conform unei decizii de astăzi a Guvernului, aprobată la propunerea Agenţiei Servicii Publice, transmite MOLDPRES.

Astfel, pașapoartele perfectate în termen standard, de 30 de zile, vor costa cu două sute de lei mai puţin.
 
„Dacă înainte costul unui paşaport era de 850 de lei, atunci, din 1 august,  preţul actului va fi de 650 de lei”, a declarat şeful ASP, Mircea Eşanu, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată după şedinţa Cabinetului de miniştri. 

„Ieftinirea paşapoartelor este rezultatul unor decizii  ale Agenţiei, întreprinse nemijlocit cu suportul Guvernului, asupra procesului de desfăşurare a licitaţiilor pentru achiziţionarea blanchetelor”, a spus Eşanu.

Şeful ASP a relevat că decizia va prevedea unele facilitări şi modificări de regulament, care vor fi în exclusivitate în beneficiul cetăţenilor, inclusiv al persoanelor refugiate.

img22005618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!