ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va examina propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență

18:21 | 27.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Deputații vor examina, la ședința în plen de mâine, propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, suplimentul la ordinea de zi a ședințelor plenare din data de 28 și 29 iulie, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, printre subiectele propuse suplimentar de comisiile permanente se numără proiectele de modificare a Legii culturii, Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, Legii cu privire la medicamentele de uz veterinar.

Pe agenda ultimelor ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2022 mai figurează examinarea proiectului de lege privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificările la măsurile privind implementarea Programului ”Prima Casă”, proiectul care simplifică procedurile de racordare a instalațiilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru consumatorii casnici și inițiativa legislativă care prevede acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii care revin cu traiul în Republica Moldova. Deputații vor mai dezbate proiectul noului Cod electoral, dar și Raportul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Ședința Parlamentului de mâine va începe la ora 10:00.

Foto: Parlament

img22005621

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!